Vlad Plahotniuc Prim-ministru. Da sau Nu?

646x404Oficial, PLDM s-a rupt în două, pînă cînd sunt 7 deputați care au declarat că vor vota pentru un Prim-ministru înaintat de PDM, și restul, care încă nu au spus nimic. Pînă se hotărăsc toți deputații PLDM ce fac, în Parlamentul Republicii Moldova a fost create o majoritate din 56 deputați. O majoritate largă și foarte reprezentativă. Toți 56 au semnat o declarație care deja a fost înaintată Președintelui Nicolae Timofti. Fără excepții, toți își asumă să asigure implimentarea Acordului de Asociere cu UE și să susțină viitorul candidat ce va fi propus de PDM.

În presă se vehiculează tot mai des numele lui Plahotniuc. Foarte insistentă în acest sens a fost în această seară și Lorena Bogza.

La subiectul “Plahotniuc Prim-ministru”, părerea mea este că la moment, mai ales în mediul online, oamenii sunt împărțiți în 5 categorii:

1) Cei care spun categoric nu.
Din această categorie fac parte în primul rînd persoanele care au lucrat toți acești ani pentru Filat, direct sau indirect, în frunte cu Natalia Morari, angajații Țopilor (trustul Jurnal TV), Anatol Țăranu, Petru Bogatu, Nicolae Negru, alți analiști și formatori de opinie ai presei verzi (Unimedia, Agora, Ziarul Național). Aceștia sunt susținuți activ de foștii consilieri și consultanți români, care au lucrat pentru Filat, ca de exemplu Radu Popescu.

2) Cei care spun categoric da.
Din această categorie fac parte în primul rînd simpatizanții PDM, dar și oamenii care s-au săturat de propaganda țopistă-filatelistă, oameni care vor o schimbare adevărată după 24 ani de independență. Oameni care vor un Prim-ministru care să facă ordine în țară. Credeți-mă că sunt foarte mulți. Nu vă îmbătați cu peisajul ce reiese din comentariile de la postările lui Ion Sturza sau Maia Sandu.

3) Îl vor pe Plahotniuc, dar nu recunosc public.
Sunt extrem de mulți care vor ca Plahotniuc să devină Prim-ministru, dar nu o spun public, deoarece se tem de presiunea pe care o exercită persoanele din prima categorie asupra tuturor care nu susțin propaganda lor. Pe facebook se observă acest lucru cel mai ușor. Îndrăznești să o contrazici pe Natalia Morari, Lorena Bogza, partidul struțo-cămilă DA, etc, ești catalogat automat ca fiind omul lui Plahotniuc. Iar unii chiar nu iubesc astfel de etichetări și nu vor să intre în polemici sterile și interminabile.

4) Hai să vedem ce poate Plahotniuc.
La fel de adevărat este că sunt la fel de mulți oameni care s-au săturat de guvernele care din 2009 pînă în prezent, mari rezultate și mari schimbări adevărate nu prea au făcut. S-au săturat de cearta dintre PLDM și PDM. Aceștia nu neapărat îl susțin pe Plahotniuc, dar ar dori să vadă ce poate omul cu adevărat. Dacă tot presa pro-PDM îl prezintă ca fiind un om de succes. Să o demonstreze prin fapte!

5) Sunt din cei care spun nu, dar defapt îl vor pe Plahotniuc Prim-ministru.
Din această categorie fac parte tot felul de persoane, prieteni sau cunoscuți cu cei din prima categorie, care cred că dacă spui în spațiul public „#nuPlaha”, ești independent și asupra ta nu există suspiciunea că ai fi cumva omul lui Plahotniuc. Tot ei, direct sau indirect, mănîncă din mînuța lui Plahotniuc. Mai pe scurt ăștia sunt fățarnicii sau oamenii cu 12 fețe.

Ca și concluzie, numărul persoanelor care ar admite ca Plahotniuc să fie Prim-ministru, nu neapărat îl susțin, repet, ar admite ca Plahotniuc să fie Prim-ministru, este mai mare. Majoritate absolute în Parlament este. Rămîne ca Timofti să desemneze candidatul pentru funcția de Prim-ministru. Cum anterior Nicolae Timfti l-a decorat pe Vlad Plahotniuc cu Ordinul Republicii, cred că acum l-ar putea desemna și candidat pentru funcția de Prim-ministru.

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s