Alegem un Guvern sau ne vom alege cu un nou 7 aprilie 2009?

06_chisinau_parlament_reuters_e0d3317f46
Nu mai este o noutate, ședința de învestire a Guvernului Filip va avea loc azi la ora 16:00. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent.

Natașele” au sărit ca arse. Pînă la anunțul făcut de Candu, se vehicula ideea că Guvernul Filip va cere votul de încredere mîine. Și tot pentru ziua de mîine, Partidul-Platforma DA și noii aliați – Renato Usatîi și Igor Dodon, au anunțat că pregătesc un protest masiv! Mai bine spus, ei se pregăteau să blocheze activitatea Parlamentului, astfel încît, să fie imposibil de votat noul Guvern. Iar cum acest lucru nu poate fi făcut pe cale pașnică, am dreptul să cred că ei pregăteau defapt proteste violente, aidoma celor din 7 aprilie 2009. Și dacă atunci, conform datelor oficiale, au participat aproximativ 10 000 de persoane, suficient pentru a devasta Parlamentul și Preșidenția, atunci, dacă Guvernul se vota mîine, Partidul-Platforma DA și Renato Usatîi +Igor Dodon, după cum am văzut sîmbătă, adunau minimum 25/30 000 de persoane. Poliția nu știu dacă ar putea face față la un număr atît de impunător de protestatari. Și poftim vouă proteste violente și vărsări de sînge.

Acum, Partidul DA și Renato Usatîi, tună și fulgeră pe facebook, fac apel la mobilizare maximă și acuză că Parlamentul joacă murdar.

Dar ce așteptări ați avut domnilor? De ce nu explicați oamenilor, cum  aveți voi de gînd să împiedicați votarea Guvernului Filip, dacă nu prin proteste violente? Pur și simplu spuneți cum ar fi acest lucru posibil? Chemați oamenii în fața Parlamentului, ei se adună acolo și scandează, și? Cumva acest lucru îi va încurca pe deputați să nu voteze pentru învestirea noului Guvern? Natalia Morari, tînjești după o nouă „revoluție”? Pentru că eu sunt sigur că nimeni, dar nimeni nu se teme de proteste pașnice. Dar reiterez, că prin proteste pașnice, nu poți bloca activitatea Parlamentului.

Pînă la ora 16:00 mai sunt aproximativ două ore. Partidul DA și Renato Usatîi, oricum vor reuși să adune destui oameni care vor încerca probabil să ia cu asalt Parlamentul.

Cine vrea să dea curs invitației lor, nu au decît. Dar sfatul meu este să fiți atenți. Pentru Partidul-Platforma DA și Renato Usatîi, trei ani de stabilitate, ar însemna pierderea întregului capital politic care l-au adunat în acest timp cît a fost această criză politică. Ei acum nu mai au de jucat decît o singură carte. Dar voi, aveți toată viața înainte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s