Avem din nou de ales: stabilitatea sau haosul?!

12509260_933350510047695_923767641710785837_nGuvernul a fonst învestit în regim de urgență. Nu avem timp de pierdut. Cei care s-au arătat iritați nu știu cum de această urgență, vă anunț că mai sunt cazuri similiare în istorie. De exemplu Lyndon B. Johnson, cel de-al 36-lea Președinte al SUA, a depus jurămîntul în condiții extreme, la bordul Air Force One. Și asta pentru că la acel moment, SUA erau într-o situație dificilă. Moldova acum la fel, este într-o situație foarte dificilă.

La fel în regim de urgență, a fost convocată și prima ședință a Guvernului, ședință care a avut loc chiar ieri. Premierul Pavel Filip a anunțat că deja se pregătește o scrisoare către FMI. Republica Moldova fără un Acord cu FMI, nu va putea supravețui, mai ales că noul ministru al finanțelor a anunțat că luna februarie se preconizează să fie o lună dificilă. Din păcate, avem moștenire de la fostul Guvern Streleț, un dificit de un miliard de lei pe luna februarie.

Între timp, monstruoasa coaliție stradală – Renato Usatîi, Platforma DA și Igor Dodon, continuă protestele. Insistă pe alegeri anticipate, chiar dacă toți partenerii externi de dezvoltare a Republicii Moldova au declarat că susțin noul Guvern. Pînă și Traian Băsescu, a scris pe pagina lui de facebook, că acest Guvern trebuie lăsat să lucreze. Și tot Băsescu, pînă mai ieri citat de Jurnal TV, a criticat dur alianța dintre Dodon, Usatîi și Platforma DA.

„a cere simultan cu Igor Dodon și Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentara este o greșeală. Dodon și Usatîi vor instabilitate, pentru că numai așa pot să își păcălească electoratul”

Replica lui Andrei Năstase pentru Băsescu, cel puțin pe mine m-a lăsat mască. Acesta sărind la gîtul fostului Președinte al României, și acuzîndu-l că manipulează. Da da, ați citit bine, Năstase îi apără pe Dodon și Usatîi și-l acuză pe Băsescu!

„a pretinde în acest moment Platformei Demnitate și Adevăr să se delimiteze de Dodon și Usatîi pentru că ei vor sa întoarcă Moldova spre Rusia, este o noua încercare de manipulare a celui mai mare și activ segment protestatar, cel pro-european.”

Chiar dacă nu vor să recunoască că au renunțat la tot ce înseamnă pro-Europa, membrii Platformei DA, de momentul cînd au încheiat pact cu Dodon și Usatîi, au renunțat la drapelele Uniunii Europene. Ori dacă cineva are dubii, să privească imaginile protestelor care au avut loc zilele trecute, mergeți acum în PMAN, mai vedeți la Platforma DA vreun drapel UE? Nu. Pentru ca să nu-și supere noii aliați pro-ruși. În schimb, Renato Usatîi țipă în microfon de pe aceeași scenă cu Andrei Năstase, că va închide toate ambasadele din Chișinău, iar susținătorii Platformei DA îl aplaudă. Se vede că Renato Usatîi nu a renunțat la ideea de a deschide în ambasada SUA de la Chișinău un karaoke, iar pe rîul Prut să construiască nu un gard de sîrmă ghimpată, dar un zid adevărat. Este aplaudat de Platforma DA și Igor Dodon, care a spus de zeci de ori că va rupe Acordul de Asociere cu UE și va federaliza Republica Moldova.

Și în caz de anticipate, Renato Usatîi și Igor Dodon vor veni la Guvernare. Nu sperii pe nimeni. Vedeți și singuri atmosfera din societate și tendințele. Este lucru știut că pe timp de criză, extremele acumulează capital politic. Cum PLDM s-a opus stopării propagandei rusești, televizoarele lui Putin le vor adăuga partidelor pro-rusești cîteva procente bune. Din păcate la noi moldovenii votează masiv pentru fotografia lui Putin. Platforma DA cu cele 8, 10 % pe care le are, va fi pentru majoritatea Dodon-Usatîi, ceea ce a fost PPCD pentru regimul Voronin, sau ceea ce este Jirinovski pentru regimul Putin – opoziția confortabilă și comodă.

În aceste condiții, cetățenii Republicii Moldova, nu cei 3 sau 4000 care sunt plătiți să strige că ei sunt poporul,  trebuie să facă o alegere.

– pledează pentru stabilitate, deci au ca parteneri UE și SUA, care susțin Guvernul
– ori sunt de partea haosului, iar partenerii lor sunt Usatîi, Dodon și Țopii

Trei ani de stabilitate însă, înseamnă pierderea întregului capital politic acumulat de Platforma DA și Renato Usatîi în toată această perioadă de criză. De asta ei cer insistent acum anticipate și de asta Platforma DA a renunțat la discursul pro-european și a criticat ambasada SUA, l-a criticat pe Băsescu și critică pe oricine care susține Guvernul.

12592768_10208444720584536_9067544074805227798_nIar anticipatele, stimați prieteni, înseamnă haos. Înseamnă în primul rînd cheltuirea a cel puțin 100 mln de lei pentru desfășurarea alegerilor. Anticipatele înseamnă devalorizarea continuă a leului moldovenesc și majorarea prețurilor, dar și rețineri salariale. Și cel mai important, anticipatele înseamnă revenirea Republicii Moldova sub influența Federației Ruse. Pentru că vedeți, voi cei care încă mai participați poate la protest, presa rusă vă numără ca fiind cei care protestează împotriva cursului pro-european. Iar regimul separatist de la Tiraspol, spune că-i convin de minune aceste proteste, că datorită lor, Tiraspolul își întărește „statalitatea”.

Și încă ceva, dar vă rog să fiți sinceri cu voi înșivă, vă reprezintă acest protest, vă reprezintă Renato Usatîi, Andrei Năstase și Igor Dodon? Vă reprezintă alcoolicii care l-au bătut pe Mihai Ghimpu?

Iar voi, cei care încă mai susțineți Platforma DA, chiar credeți cu adevărat că protestați împotriva mafiei? Atunci cum rămîne cu Renato Usatîi?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s