Scrisoare deschisă către Vasile Năstase

video--remember--anul-2006-vasile-nastase-o-injura-pe-cusnir--fiind-acuzat-ca-instituie-cenzura-la-eurotv-9629Domnule Năstase,

Vă scriu în primul rînd pentru a vă aminti cît de jalnic sunteți. Știu că nu vă place cînd cineva vă amintește că ați fost soldatul de propagandă al tandemului Roșca-Voronin, precum sunteți acum soldatul de propagandă al lui Victor Țopa. Trebuie să acceptați că de la Dvs. miroase a propagandă veninoasă mai ceva ca de la calicul de Goebels, care pe timpul lui Hitler, le-a înjectat germanilor în creier ideii bolnave și distrugătoare pentru omenire.

Ca să înțeleagă toată lumea de ce-mi pierd timpul și scriu unui astfel de om, vă voi cita ce ați declarat aseară în cadrul emisiunii “Ora Expertizei”. Fiind întrebat de ce ați bătut unioniștii în PMAN, dvs ați răspuns:

“Asta e o acuzație falsă. Am avut o discuție cu băieții de acolo, le-am spus că rămâne tricolorul, rămîn cărțile acolo, totul s-a aplanat pînă a venit un oarecare Ion Harghel care este scula lui Plahotniuc și ia luat de acolo. Aceștia nu sunt niște unioniști falși, ca și Pavlicenco, Caraman, Cosovan.”

Nu știam că sunt atît de incomod pentru trustul propagandistic al domnului Țopa, de am devenit din nou subiect de discuție. Să știți că este perfid să răspundeți la o acuzație falsă, precum ați declarat, cu un fals. Pentru că eu am suficienți martori care pot confirma unde am fost și ce am făcut în timp ce în centrul orașului se desfășurau acțiuni de protest. Iar în al doilea rînd, eu nu am avut și nici nu am vreo tangență cu nici o organizație unionistă. Nici măcar nu știu despre ce incident a fost între reprezentanții Partidului Platforma DA și unioniști. Dar asta deja pentru toți cei care v-au privit aseară nu mai contează. Cei mai mulți dintre ei nu vor citi articolul meu ca să afle că ați mințit. Dacă Jurnal TV ar fi fost o televiziune obiectivă, ar fi găsit numărul meu de telefon și îmi dădea dreptul la replică după acuzațiile aduse de Dvs., ca să intervin în direct și să spun tuturor telespectatorilor ce mai urmăresc Jurnal TV, că sunteți un mincinos. Apropo, pentru că adesea vorbiți de probe și dovezi, unde vă sunt probele?

Și după asta Vasile Năstase, să-mi mai vorbiți despre libertatea de exprimare și cea a presei? Revenind la trecutul Dvs., trebuie să vă fie rușine pentru ce ați făcut pe timpul lui Voronin și Roșca. Cum i-ați servit pe ăștia doi, fiind un ordinar soldat de propagandă. Ar fi trebuit să vă fie rușine pentru că ați distrus pluralismul de opinii de la Antena C, iar mai apoi, fiind director la EuroTV, ați închis gura jurnaliștilor instituind o cenzură după placul regimului VoRoșca. Pe doamna deputat PPCD Valentina Cușnir în general ați trimis-o la origini (voi atașa secvența video la final).

V-ați comportat atunci, cum vă comportați și acum, ca un bădăran. V-ați bătut joc de libertatea presei în ultimul hal. Și acum aveți tupeul să dați lecții tinerii generații despre libertatea cuvîntului?! Pe dracu’! Trebuie să stați în genunchi și să vă cereți scuze pentru cele întâmplate în decembrie 2006, începutul anului 2007. Și apropo, săptămâna trecută ați menționat, la postul public de televiziune, că sunteți un jurnalist pamfletar. Vă place tare mult să folosiți în discursurile Dvs. cuvîntul „zoiniță”. Să știți, vi se potrivește de minune! Asta sunteți.

V-au cedat nervii și deja sunteți cu vîna umflată? Citiți în continuare domnule Năstase. Eu spre deosebire de Dvs., spun adevărul.

Am spus că de la Dvs. miroase a propagandă veninoasă mai ceva ca de la calicul de Goebels, care a avut cele mai periculoase ideii în Germania nazistă. Sfetnicul principal al lui Hitler în domeniul propagandei își permitea să-i înjure pe toți care nu conveneau regimului. Și Dvs. nu sunteți departe de el. După ziua de duminică, cînd i-ați numit pe polițiști „bolfoși” și „parșivi”, mi-am dat seama de acest lucru.

Ce drept aveți să-i faceți pe oameni în tot felul doar pe motiv că au alte viziuni și ideii? Cine sunteți Dvs. să spuneți că veți veni la putere și o să fiți, în același timp, și poliție, și procuror, și judecător? Or ați ascultat prea mult teoriile noului Dvs. partener, Renato Usatîi, despre „tribunalele populare”? Trebuie să fiți la curent că în “DNR” și “LNR” „tribunalele populare” sunt la modă, iar cei care fac legea pe acolo umblă cu mitralierele pe stradă și își construiesc beciuri private unde își torturează jertfele pînă la ultima suflare. Probabil spre asta tindeți de ne spuneți că veți fi și poliția, și procuratura, și judecătorie. Sunteți bolnav, și nu doar în ideii, domnule Năstase.

Să știți că nu am nevoie de scuzele Dvs., dar vin cu un sfat. Internați-vă pentru un timp la spitalul clinic de psihiatrie de la Costiujeni. Sau rugați-l pe Victor Țopa să vă interneze la un spital de psihiatrie din Frankfurt. Cazul Dvs. este deja patologic.

După cum am spus, atașez și secvența video, în care Dvs. o înjurați pe doamna Valentina Cușnir.

p.s.
Demnitate și adevăr?

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s