Trollii de la Ziarul de Gardă

Presa scrisă are farmecul ei. În primul rînd că odată tipărit un ziar, greșelile făcute de jurnaliști, nu mai pot fi editate, precum se întîmplă adesea în presa online. Iar asta înseamnă că noi, cititorii, avem ocazia să vedem cît de profesioniști sunt cei care se vor a fi etalonul jurnalismului din Republica Moldova.

12746094_958875014149675_1486852343_nDe dimineață răsfoiam Ziarul de Gardă, care chipurile este unul de investigație. Mi-a atras atenția un colaj ce-l reprezintă pe omul de afaceri moldovean, Anatol Stati. Acesta este reprezentat precum că ar face baie într-o cadă cu bani. Nimic ieșit din comun la prima vedere, omul e milionar, ar exista o oarecare logică.  Doar că semnatarul articolului, Marian Șura-Mura, a hotărît că milionarul  Anatol Stati este de fapt deputat în Parlamentul de la Chișinău, și se numește Sergiu Stati, „eroul” care se plîngea zilele trecute că „supravețuiește” cu 7500 de lei. La fel de interesant este și numele celui care a semnat articolul, Marian Șura-Mura. De ce autorul se ascunde după acest pseudonim de troll, rămîne o enigmă.

Eu sper ca aceast articol, sau pagina din ziar, să ajungă și la Anatol Stati. Eventual să-i oblige pe trollii de la Ziarul de Gardă să vină cu dezmințiri, dar și să achite despăgubiri pentru defăimarea imaginei sale.

Scriitorul, gazetarul și filmologul român Cristian Tudor Popescu spunea că: „Ziarul s-a îndepărtat de carte, jurnalismul s-a îndepărtat de televiziune şi s-a apropiat de internet, ziaristul a devenit un prestator de servicii, cetăţeanul a devenit ziarist.” Eu însă vreau să cred că la Ziarul de Gardă sunt și jurnaliști adevărați, nu doar prestatori de servicii și trolli.

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s