23 februarie – Хреновый праздник

108a8d9136340ff2aae543b70419e04873c21f742ffc5a5f9412af1fa764de36

Probabil vă întrebați ce au în comun titlul articolului și harta de mai sus. Ei bine, ca să-și demonstreze loialitatea absolută față de Rusia, socialiștii lui Dodon au organizat azi de ziua armatei fostei URSS,  un protest în fața Centrului de informare și documentare privind NATO din Republica Moldova și în fața Ambasadei SUA. Protestul ca protestul. Cîțiva tineri plătiți să strige, alții să ține drapele, nimic neobișnuit. O acțiune de protest tipic moldovenească, chiar plictisitoare care avea să fie trecută de toți cu vederea dacă deputatul socialist, Elena Hrenova, nu ținea un discurs.

Un pic timidă, probabil pentru că urma să vorbească în limba rusă, dar totuși cu un ton răspicat (deprinderi sovietice), doamna Hrenova a declarat că noi suntem un popor care iubește libertatea. Iar țara noastră, Moldova, este un tărîm înfloritor. Elena Hrenova a amintit tinerilor socialiști că Moldova este un stat independent, doar că ceea ce se petrece în lume, este un lucru oribil. Eu credeam că doamna Hrenova le va spune despre războiul din Donbas sau din Siria, despre faptul că Federația Rusă nu și-a retras armata și munițiile din stînga Nistrului, dar nu. Elena Hrenova le-a atras atenția că oriunde în lume sunt soldații ai NATO, acele țări se destramă, au loc războaie. Că nu este țară în care să fie prezentă NATO și să fie pace.

Chiar așa să fie cum a spus doamna Hrenova? Mai sus am atașat harta cu toate țările care fac parte din NATO. Din Uniunea Europeană, cu excepția Finlandei, Suediei, Irlandei și Austriei, toate țările  fac parte din NATO. Norvegia, Canada și Turcia, la fel sunt în NATO. Pe teritoriul acestor țări sunt soldați NATO. Cîte din ele oare corespund descrierii făcute de deputatul socialist? Nici una.

Pentru amuzament, vă recomand să o priviți și să o ascultați. Nu aveți des ocazia să auziți așa discurs 😀

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s