Maratonul pentru atenție al misoginului Dumitru Alaiba

pizap.com14609864183261
Ieri în Chișinău a avut loc cea de-a doua ediție a Maratonului Internațional Chișinău. Eveniment sportiv care a adunat peste 15 000 de participanți din peste 50 de țări. Aproximativ 30% din participanți erau femei. Femei care au alergat 10, 21 și în mare parte întreg maratonul de 42 km. Eu sunt mîndru că fiind la primul maraton, împreună cu prietena mea am alergat 10 km.

Ei bine, există pe facebook un personaj frustrat, un fost consilier din cabinetul lui Vlad Filat și un ex-ministru de-a lui Ion Sturza, care a scris un comentariu misogin pe facebook. V-ați dat seama că-i vorba de Dumitru Alaiba. Tipul ăsta, despre care zice lumea că-i deja paranoic, și care apropo nu a participat la maraton, posta pe facebook un comentariu, precum că Andrian Candu a alergat ca o fată. Prin acest comentariu, dînsul a vrut să spună că fetele sunt slabe, deci nu pot alerga. Iar Andrian Candu la rîndul său, care a alergat împreună cu fiul său de 6 ani, este la fel de slab și nepunticios precum o fată. Lucru infirmat ieri de toate fetele care au participat la maraton.

Ce m-a nedumerit pe mine, a fost tăcerea feministelor de la Chișinău. Poate a fost, dar eu n-am văzut ca Antonița Fonari să reacționeze. N-am văzut să se simtă deranjată de comentariul misogin al fostului consilier PLDM-ist nici Lorena Bogza sau Valentina Ursu. De Angela Gonța nu zic nimic. De cînd este admin-ul paginii lui Filat, nu mai are timp de „mărunțișuri”. Însă toate aceste doamne și nu doar, au sărit ca arse în alt caz. Vă amintiți despre comentariul Zinaidei Ivanschi la adresa Maiei Sandu? Chiar dacă ulterior Ivanschi a spus că cineva i-ar fi spart profilul de facebook și a plasat acel comentariu deplasat, toată presa verde i-a sărit în cap. Feministele se întreceau în comentarii dure și lacrimogene. Se crea impresia că femeile au fost lipsite de dreptul de vot. Dar nu. Feministele care se jură că sunt apolitice, au reacționat promt și dur pentru că s-a creat atunci oportunitatea de a lovi în PDM. Iar în acel caz, chiar dacă a fost un comentariu scris de o femeie în adresa altei femei, Andrian Candu a fost cel care și-a cerut scuze public.

Stimate doamne, dar unde sunteți acum? Ori fiind în Postul Mare, Dumitru Alaiba are „dezlegare” din partea domniilor voastre să plaseze comentarii misogine?

Între timp, Alaiba își continuă maratonul pentru atenție și like-ri pe facebook. Speră ca Andrian Candu să-i răspundă, să coboare la nivelul lui și să-i dea vreo replică. Lucru care cred că nu se va întîmpla. Mai ales că, repet, zice lumea că la Dumitru Alaiba deja e paranoia. Sper că se vindecă și anul viitor vreau ca tipul să aibă mai mult curaj și să participe la maraton. Să se convingă că femeile aleargă foarte bine.

Dacă n-am dreptate, să mă judece adevăratele feministe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s