Presa e din nou capturată. Nu mai filmează ședințele Legislativului!

Cine nu ține minte despre protestele și statusurile lacrimogene de pe facebook scrise de „zeițele” jurnalismului moldav, Natalia Morari și Lorena Bogza? Cine nu ține minte edițiile speciale de la Jurnal TV despre cum Plahotniuc se făcea luntre și punte ca nici o cameră de filmat să nu stea în sala plenului Plarlamentului? Mii de like-ri și share-uri au fost jertfite pentru a fi sensibilizată opinia internațională, pentru ca operatorii televiziunilor să poată filma cefele deputaților.

Ei bine, totul a fost doar pentru like-ri și share-uri. Totul a fost un artificiu de PR. Dar și un motiv pentru ca Natalia Morari să revină în Parlament, după 7 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. Și nu oricum, dar cu centură de 500 Euro de la Salvatore Ferragamo.

Ați văzut că la ședința de ieri, de bună voie și nesiliți de nimeni, toți jurnaliștii au revenit în sala special amenajată pentru ei. Pentru că acolo e comod și sunt mereu pe loc, atunci cînd un deputat sau altul face vreo declarație pentru presă – pîinea lor cea de toate zilele.

Și acesta a fost doar unul din sutele de exemple, cînd forțele propagandistice inventează motive pentru a mai lovi în PDM. Iar cei mai mulți, cad pradă emoțiilor și susțin motivele inventate, fără a depune un minim efort pentru a analiza situația.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s