Andrei Năstase pe urmele lui Sergiu Mocanu

Un nou protest de „amploare” s-a desfășurat azi la Chișinău. Partidul Platforma DA a cerut să le fie întoarsă țara înapoi lui Victor și Viorel Țopa, dar fără rezultat. Chiar dacă se spunea de pe scena din PMAN că oamenii stau în gările din centrele raionale și nu au cu ce veni la Chișinău, realitatea din gara auto Criuleni și altele, ne arată o altă stare de lucruri.

Poate că a fost Duminica Floriilor, sau poate că oamenii pur și simplu s-au săturat de circul Năstașilor, dar la protest nu au fost mai mult de 4000 de oameni. Motiv pentru care operatorilor Jurnal TV le-a fost mai greu să lucreze. Cîteva cadre cu părțile goale ale Pieței Mari Adunări Naționale oricum au scăpat. Iar conform contractelor pe care le au cu Țopii, pe băieți îi așteaptă amenzi serioase.

Dar cea mai mare amendă va trebui să o achite finul lui Victor Țopa, tot el șomer cu o casă de peste 2 000 000 de lei, înscrisă pe numele mamei sale de 80 de ani. După protestul de azi, „frică-mi e” că Țopa nu-l va mai finanța pe Năstase. Pentru că e o investiție proastă. Pentru că e o investiție care nu aduce profitul politic așteptat. În afară de cele 10/12 % pe care Partidul Platforma DA le are pînă cînd doar pe hîrtie, Andrei Năstase nu a obținut nimic din ceea ce a promis lui Victor Țopa. Iar asta mă face să cred că Năstase va repeta soarta lui Sergiu Mocanu, rămas fără finanțare și fără mediatizare.

În schimb, guvernarea a îndeplinit toate revendicările poporului, cel adevărat:
– Raportul Kroll a fost publicat
– Hoții miliardului rînd pe rînd au fost identificați și arestați, iar banii sunt întorși înapoi
– Guvernatorul BNM a fost demis, iar în premieră a fost numit un Guvernator ales în urma unui concurs public
– Procurorul General a fost demis
– Președintele țării va fi ales de popor
– Deputații vor fi lipsiți de imunitate, semnături în acest sens deja au fost adunate

p.s.
Chiar dacă de pe scena din PMAN un drogat susținea că Plahotniuc a închis Jurnal TV, în special la cei care primesc semnal de la Moldtelecom, la postarea mea de pe facebook, oameni din toate colțurile țării au postat imagini cu imagini care demonstrează contrariul.

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s