Jurnaliștii – cîini turbați, imbecili sau ratați? Cînd se trezesc ONG-le de media?!

După cum intuiam, Andrei Năstase a organizat azi o conferință de presă prin care a justificat cheltuielile pentru protestul de ieri. El speră că-l va convinge pe nașul său, Victor Țopa, că totuși merită în continuare finanțat și mediatizat.

La capitolul mediatizare, Năstase mizează exclusiv pe propaganda Jurnal TV și ajutorul presei prietenilor Vlad Filat și Chiril Lucinschi. Motiv pentru care își permite să-i numească pe restul jurnaliștilor „imbecili”, „ratați”, „scuns” și cum îi vine la gură. Nu că ar fi prima dată, dar azi pur și simplu deja a întrecut măsura. Deja este lider de partid, tinde să fie Președinte de țară și trebuie penalizat dur pentru astfel de afirmații. Cel puțin așa s-ar întîmpla în oricare țară în care cei care luptă pentru libertatea cuvîntului, au demnitate și sunt pentru adevăr.

La noi însă, cum era de așteptat, ONG-le și societatea civilă a luat apă în gură. Majoritatea tac. Ori eu nu i-am văzut să se revolte pe nimeni din cei care chipurile luptă pentru libera exprimare. Mai mult, toți aceste organizații își dau a cîta oară arama pe față că sunt doar niște instrumente în mîinele cuiva. Dacă n-am dreptate, să o demonstreze, și cel puțin mîine să se autosesizeze și să-și exprime regretul pentru declarațiile tîmpite ale lui Andrei Năstase și să-l penalizeze. Ei știu cum se face acest lucru. Există multe precedente în acest sens. Așa cum au făcut atunci cînd de exemplu Ion Muruianu numea presa „cîini turbați”, iar Iurie Roșca se adresa jurnaliștilor cu replici de genul „prostituați-vă mai departe”. Și exemple mai sunt.

Dragi luptători și luptătoare, pentru cine luptați? Sau admiteți că cei vizați de Andrei Năstase sunt „imbecili” și „ratați”? Pentru că după cum spun rușii, „Молчание, знак согласия”.

Sper că totuși că vă treziți, toți voi cei de la:

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Asociaţia Presei Electronice
Centrul Acces – Info
Comitetul pentru Libertatea Presei
Asociaţia Telejurnaliştilor din Moldova
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s