Pe scurt despre retragerea lui Năstase și șansele Maiei Sandu

Retragerea lui Andrei Năstase în favoarea Maiei Sandu nu schimbă cu mult peisajul politic. Or, susținerea unui lider politic compromis și a partidului lui Vlad Filat, ajuns sub 0,9%, nu te ajută, dar din contra te trage în jos.

Deja Maia Sandu va trebui să explice oamenilor cum va lupta cu oligarhia, cot la cot cu Victor și Viorel Țopa, oligarhi fugari, cercetați penal și condamnați la închisoare. Maia Sandu va trebui să explice în ce constă susținerea PLDM-lui, atîta timp cît acest partid este cu cel mai mare anti rating, partid din care a făcut parte și Maia Sandu pînă mai ieri. Susținere mediatică și financiară poate? Dar cum rămîne cu transparența promisă de ea?

Principalul partener și prieten a lui Năstase, Renato Usatîi, deja a declarat că cea mai mare parte din cele 10% ale PPDA, vor merge la Ciubașenco. Nu-i exclus că Năstase pe la spate asta și va îndemna oamenii lui, să-l susțină pe Usatîi. Sau cine a uitat cum Cheianu și Jurnal TV zilnic spuneau oamenilor că Maia Sandu nu are nici o șansă în aceste alegeri, să-și amintească, toate emisiunile înregistrate le găsiți pe jurnaltv.md. Sau citiți ce scria independentul lui Cozer, chiar în ziua în care Năstase îi promitea Maiei Sandu toată susținerea. Iar mesajele de atac ale multor membri PPDA de genul lui Plîngău, Josan, Pavlovschi etc. la adresa Maiei Sandu nu face de le amintit.

Maia Sandu acum nu va trece în turul II, iar Năstase se pregătește de alegerile parlamentare. Scria sociologul Doru Petruți pe facebook, că 1 + 1 nu au făcut niciodată 2! Nici în sondaje, nici în ziua votului. Iar acest lucru urmează să fie demonstrat pe 30 octombrie. Prin înfrîngerea Maiei Sandu, Năstase va încerca să obțină susținerea politicienilor occidentali, care acum l-au evitat cu desăvîrșire.

p.s.
PLDM a murit, trăiască PLDM (PAS)!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s