Marian Lupu sau Igor Dodon: tu pe cine votezi în turul II?!

Cînd vorbiți despre șansele candidatului unic, nu uitați că 1+1 nu a făcut niciodată 2! Nici în sondaje, nici în ziua votului. Mai ales că în Republica Moldova procentajul indecișilor este destul de mare, iar ei pot răsturna în ziua votului orice sondaje și calcule, așa cum a fost exemplul PSRM în 2014.

Pînă la retragerea lui Năstase din cursa electorală, Marian Lupu ocupa locul 2 în topul preferințelor alegătorilor, înregistrînd cea mai mare creștere. Și asta datorită unei campanii electorale bine organizată și datorită faptului că după 9 luni de activitate a guvernului Filip, oamenii au început să-și dea seama că PDM demonstrează performanță și un președinte din partea guvernării, ar asigura continuarea reformelor și schimbarea la față a Republicii Moldova. Cei mai mulți din moldoveni nu au uitat războiul politic declanșat de președintele Petru Lucinschi, Guvern și Parlament, declanșat în 1997, care a dus la o criză economică profundă, la salarii și pensii date în galoși și spirt, la sărăcie lucie și a dat startul exodului de moldoveni.

Oamenii care au capacitatea de a analiza și cunosc bine toți actorii politici, nu vor repetarea scenariului Lucinschi, deci cu siguranță nu o vor vota pe Maia Sandu, protejata lui Lucinschi și Filat, partenera lui Victor Țopa.

Cei de stînga, pro-ruși, vor vota pentru Dodon. Cei de stînga, pro-UE, de centru, pro-Moldova și chiar de dreapta care vor o Moldovă Europeană, vor vota în primul, dar mai ales al doilea tur pentru Marian Lupu. Și dacă cineva are dubii că Lupu nu va putea ajunge în turul II, atunci vă amintesc că deja 400 de primari de nădejde din toată Moldova și-au declarat deschis susținerea pentru candidatul PDM.

Iar acest lucru înseamnă că doar în aceste 400 de localități, pentru Marian Lupu cu siguranță vor vota cîte aproximativ 500 de moldoveni. Asta înseamnă că deja Lupu are votul a 200 000 de alegători. Dar Primari de nădejde sunt și în multe centre raionale, precum Sîngerei sau Hîncești. În asemenea localități mari, orășele, pentru Marian Lupu vor vota mult mai mult decît 500 de cetățeni, vor vota mii. Și la fel, pentru Marian Lupu vor vota și oamenii din satele în care primarii nu sunt din partea PD, precum satul meu de baștină, Bălășești. În multe din astfel de sate, pentru Marian Lupu la fel vor vota nu mai puțin de 500 de cetățeni. Pentru Marian Lupu vor vota și mulți locuitori ai municipiului Chișinău și Bălți. Deci dacă facem un simplu calcul, vedem că potențialii votanți ai lui Marian Lupu ajung la cifra de 300 000.

Cu o astfel de susținere în primul tur, accederea în turul II este garantată pentru Marian Lupu, unde îl așteaptă confruntarea cu Igor Dodon, cel care vrea integrarea Moldovei în Uniunea Vamală, cel care vrea denunțarea Acordului de Asociere cu UE și federalizarea Republicii Moldova.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s