Candidatul unic Maia Sandu – 9%.

Nici chiar sondajele făcute de apropiații Maiei Sandu, Năstase & Co nu mai pot salva candidatul unic al așa-numitei opoziții pro-europene (PLDM, PLR, Platforma DA și PAS).  Cu doar 9 zile înainte de alegerile prezidențiale, Maia Sandu este cotată cu 9% în preferințele moldovenilor. Iar scorul va scădea, dacă în continuare și mai multe partide-fosilă își vor anunța susținerea în favoarea Maiei Sandu. De fapt, la ce susținere te poți aștepta de la un PLR, Partid Verde Ecologist sau PLDM, de sub 1%? 🙂

Dar hai să vedem cine sunt autorii acestui sondaj.

Arcadie Barbăroșie – directorul Institutului de Politici Publice (instituția care a comandat sondajul). Anterior și-a declarat deschis susținerea pentru PLDM, apoi Platforma DA, iar soția acestuia este membră a partidului Maiei Sandu (PAS).

Victor Ciobanu –  este editorialist la Ziarul Național, finanțat anterior de Vlad Filat din banii furați de la BEM. În prezent, Ziarul Național îl susține practic deschis pe Năstase.

Igor Boțan – un vechi susținător al PLDM, lucru de care m-am convins cînd am făcut Asociaţia pentru Democraţie Participativă  (ADEPT). Boțan este unul din fondatorii Platformei DA și unul din cei mai mari critici ai actualei guvernări, la postul de televiziune TV7, care aparține lui Chiril Lucinschi, la fel membru al PLDM. Banii de la BEM, au ajuns și pe la TV7.

Și ca să vă convingeți că acest sondaj a fost desenat și aprobat de Țopa la SkyTower, vedeți că știrea cu date din sondaj și chiar comentariile autorilor, a apărut pe jurnal.md înainte ca Barbăroșie să înceapă a prezenta sondajul. 😀
14681596_1326073760770996_758272671754241579_n14639865_1326075800770792_7044293945724228819_n

Totodată, oamenii clanului Țopa-Lucinschi nu pot ascunde un alt lucru mult mai important decît șansele de reușită ale politicienilor. Și anume, ei nu pot ascunde că de cînd activează Guvernul Filip, adică 9 luni, moldovenii simt deja că fenomenul corupției scade. Mai exact, 14,1 % din moldoveni sunt de părerea că fenomenul corupției a scăzut. Dar nici nu are cum fi alt rezultat, în condițiile în care asistăm în ultimul timp la rețineri de judecători, vameși, funcționari de rang înalt, rechini ai corupției precum Filat și Platon. Cred că nici un moldovean nu credea acum un an de zile că este posibil să fie reținuți peste 20 de judecători sau vameși. Dar iată că acest lucru s-a întîmplat, iar curățarea sistemului de corupți continuă.

Și eu m-am convins de un lucru deja. Dacă BOP acordă Partidului Democrat un anumit procentaj, atunci în realitate, această cifră este mai mare cu cel puțin 4%. Exemplu sunt și rezultatul alegerilor parlamentare din 2014. Atunci Barbăroșie era convins că PDM nu va acumula mai mult de 12%, în realitate PDM a acumulat 16%.

Iar dacă în acest caz unii îmi vor spune că orice sondaj are marja de eroare de +/- 3%, de aici și diferența de scor al PD-ului, atunci s-ar putea ca Maia Sandu să aibă în realitate chiar 6%. Lucru de care ne vom convinge pe 30 octombrie.

p.s.
Cît scriam aceste rînduri, încă o fosilă politică și-a anunțat susținerea pentru Maia Sandu. E vorba de Oazu Nantoi, cel mai mare traseist politic din istoria Republicii Moldova.
(video simbol)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s