Fundația lui Vlad Plahotniuc a făcut posibilă consultarea medicală gratuită a 7000 de copii din satele Moldovei. În schimb, a primit o diplomă din partea TRM. Acest lucru a nemulțumit Ziarul de Gardă!

15894355_1231418963577912_8339291941894662983_n

Presa „independentă” lovește din nou în cei care fac lucruri frumoase pentru Moldova. Cum au văzut că Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a primit din partea Companiei „Teleradio-Moldova” o diplomă cu titlu onorific pentru „Renaște Moldova” –  Cabinet pediatric mobil, cea mai eficientă campanie de ocrotire a sănătății copiilor din mediul rural desfășurată vreodată în R. Moldova”, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au sărit la gâtul conducerii televiziunii de stat. Că doar așa procedează presa care iluminează moldovenii, vorba lui Țopa, când văd undeva menționat Plahotniuc.

Chiar dacă scrie clar că fundația lui Plahotniuc a primit diploma pentru că în premieră pentru Republica Moldova, în mediul rural s-a desfășurat o campanie de ocrotire a sănătății copiilor, așa-numiții jurnaliști de investigație au sunat conducerea TRM și au dat niște întrebări prostești. Firește, din acest material au și făcut o știre de doi bani.

Alina Radu probabil a crezut că este normal ca în articolul ZdG să nu fie menționat că peste 7000 de copii au fost consultaţi gratuit de medicii din cadrul Cabinetului Pediatric Mobil „Renaşte Moldova”, în cele 8 luni de la lansarea proiectului. La fel nu a menționat că în cadrul primul turneu al Cabinetului pediatric mobil, medicii au ajuns în 103 sate din Republica Moldova unde nu există dispensare. Pentru Alina Radu salvarea a 10 vieți de copii nu înseamnă nimic, pentru că în cadrul campaniei, 10 micuţi au fost depistaţi cu boli grave şi au fost internaţi de urgenţă în spitalele raionale unde au putut primi îngrijirea necesară. Nu vreau să-mi imaginez ce se întâmpla dacă acești copii nu erau consultați la timp și internați în spitale.

Dacă erau jurnaliști și nu killeri mediatici, atunci cei de la Ziarul de Gardă menționau în articol toate aceste date. Și dacă asta era puțin, iar ei insistă că sunt totuși jurnaliști de investigație, făceau și o investigație pe google.com și menționau ce alte fundații de caritate au desfășurat proiecte asemănătoare, dar iată nu au primit diplome de la TRM.

Mai jos, vă recomand să urmăriţi un bilanţ video al campaniei „Renaşte Moldova – Cabinet Pediatric Mobil” desfăşurată de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss și să spuneți voi dacă a meritat sau nu diploma TRM:

Anunțuri

Un comentariu

  1. Asta deja e culmea… Să critici o fundație care a salvat viețile a zeci de copii și a depistat boli acute la sute și mii? oare ce inimă trebuie să ai ca să amesteci aceste subiecte în politică… Aș vrea să văd acești jurnaliști cum spun cuvintele date părinților copiilor!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s