Iarna – cel mai nostalgic anotimp

635642271
Iarna este probabil cel mai nostalgic anotimp. Indiferent de vârstă, așteptăm cu toții primii fulgi și când aceștia apar, noi zâmbim.

Anul acesta noi avem parte de o iarnă pe cinste, cu multă zăpadă. Asta înseamnă bucurii pentru unii, lucru mult și probleme pentru alții. Din cauza gerului unele școli au fost închise, s-au defectat sistemele de căldură. Adesea se întâmpla la fel și atunci când eram și eu elev la mama. Și tare mă bucuram, pentru că vacanța de iarnă se prelungea cu câteva zile sau chiar săptămâni. Iar toate acele zile le petreceam la săniuș. Ieșeam cu ceilalți copii din mahala la „crucea drumului”, cum îi spuneam noi. Traseul săniilor noastre avea cam 500 de metri, drumul era asfaltat, așa că săniuțile noastre pur și simplu „zburau” la vale. Și nu știu cum se face, dar niciodată nu-mi era frig, chiar dacă acasă ajungeam noaptea și eram obosit, ud la picioare, dar în același timp foarte mulțumit și fericit. Mai aveam eu un prieten părinții căruia erau mai severi, și nu-i permiteau cu sania la „crucea drumului”. Tare se mai întrista, mai ales că vălicica mică unde îi dădeau voie părinții lui, se aflata la doar 50 m de locul unde ne aflam restul copiilor. Și acum râdem cu Nicolae când ne amintim de aceste momente. 🙂

Acum e clar, copiii se bucură de iarnă un pic diferit de noi. Mai puțini ies la sanie, iar noi acuzăm că internetul le fură copilăria. Însă eu cred că în prezent, copiii sunt la fel de bucuroși ca noi, atunci când cad primii fulgi. Timpurile se schimbă, la fel și lucrurile care ne fac fericiți. Și trebuie să recunosc că mi-ar fi plăcut să fac câte un selfie în copilărie, de fiecare dată când ieșeam la joacă.

Gata. Mă duc la sanie. 😀

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s